Rólunk

A Kings Spirit olyan hagyományos értékre épít, mint a családi vállalkozás. A magas színvonalú, állandóan ellenőrzött, megbízható termék csak kiváló alapanyagokból, évtizedeken át használt és fejlesztett technológiával, valamint gondos kezek által vezetett csomagolással és logisztikai irányítással készül.

Cégünk mindezen szempontok figyelembe vételével hozta létre azt a csapatot, amely prémium kategóriájú pálinkákat, borokat, és italkülönlegességeket kínál minden olyan vásárló számára, akik nem az átlagos termékeket szeretik. A testvérek szoros kötelékével biztosított vállalkozás garantálja, hogy az Ön üzletébe vagy asztalára kiváló ital kerüljön.

Főzdénk bérfőzést is vállal. További információt  itt talál:

Egylépcsős pálinkafőző, aromatornyos  lepárló berendezés  400 literes üsttel.

Ahol a Prémiun Kosher Pálinkák születnek.

 

Az előnyök, ami miatt világszerte hódít az egylépcsős lepárlás:

  1. Az első és legfontosabb az aroma kihozatal. A cél a gyümölcsöt tökéletesen visszaadó, ízes, illatos pálinka. A zamatok, esszenciák kihozatalát viszont erősen befolyásolja a főzési hőmérséklet, melyet az oszlopos főzővel kontrollálunk. 

2. Lényeges szempont a mennyiségi kihozatal. Számos tesztünk támasztja alá, hogy ugyanazon cefréből az egylépcsős főző 25-35 %-al többet hozott a kétlépcsős főzőhöz képest. 

3. Ezek mellett tény, hogy adott idő alatt több pálinka főzhető vele, mivel rögtön a végtermék választható le és ehhez kevesebb energia szükséges, tehát gyors és gazdaságos.  

A tökéletes leválasztás:   a jó cefrét a főzéssel már csak elrontani lehet, ezért itt jelentős szerepe van a desztilláló készüléknek. A három legfőbb hiba az odaégetés, a rossz leválasztás és a gyors kifőzés lehet.

Az odaégetés kikerülhető a dupla-falú, vízfürdős üstökkel. A rossz leválasztás  már a főzőmesteren múlik, de az egylépcsős főzők ebben is segítséget adnak. A túlhevített főző üstről jelzést ad a vízfürdős üst nyomásmérő órája, a hűtővíz hőmérséklete, a távozó párlatgőz hőmérséklete és a párlat kifolyás sebessége.

A tökéletes leválasztáshoz azonban szükséges egy  pontos, digitális maghőmérő, ami mutatja a kondenzálást megelőző párlatgőz hőmérsékletét. Innen már csak a megfelelő forráspontokat kell ismerni és szó szerint nem okoz majd fejfájást az elő- és utópárlat szakszerű leválasztása.

Ezt természetesen kiegészíti az érzékszervi bírálat!